
بروزرسانی: 25 تیر 1404
غذاهای محلی مازندران ، ترکیب بی نظیر عطر، رنگ و طعم سفرزون
غذاهای محلی مازندران ، ترکیب بی نظیر عطر، رنگ و طعم سفرزون
یکی دیگر از انواع نان ایرانی در منطقه ترکمن صحرا، بوروک است که شباهت زیادی به پیراشکی دارد، زیرا در وسط این نان از مخلوط گوشت، سیب زمینی و سبزیجات استفاده می شود. نان جو در نانوایی های محلی طبخ می شود و دارای مزه خاص و کمی تلخ است، به همین سبب نسبت به انواع نان ایرانی اصیل و سنتی طرفداران کمتری دارد. نان جو دارای ارزش غذایی بالایی بوده و برای افراد بیمار مفید است. همچنین نان جو را نوعی نان رژیمی در نظر می گیرند و افرادی که رژیم غذایی خاصی دارند، از این نان میل می کنند.
- همین مواد به همراه فوت وفن آشپزی مردمان ماهر این شهر کاری کرده است که با دستپخت ویژه ای روبرو باشید.
- اگر به الریعان رفتید حتماً شاورما این رستوران را امتحان کنید.
- اگر یکبار این غذای خوشمزه را میل کرده باشید بی شک عاشق آن خواهید شد.
- برنج را از چند ساعت قبل بشویید و آن را در آب و نمک خیس کنید.
خورشت قلیه ترش را با یک برنج اصیل ایرانی نوش جان کنید تا از صرف یک وعده غذای لرستانی حسابی لذت ببرید. برای درست کردن یک دوپیازه آلوی شیرازی کافی است مقداری سیب زمینی، گوجه فرنگی و پیاز در خانه داشته باشید. مثل هر غذای ایرانی دیگر اول کمی پیازداغ درست کنید و هم زمان تعدادی سیب زمینی را در یک قابلمه بریزید تا بپزند. بعد که پیازها سرخ شد، سیب زمینی های پخته را به همراه مقداری رب گوجه یا گوجه فرنگی و ادویه به این مواد اضافه کنید.
سافاری کیش
اگر خودتان را به بلوار امام خمینی شهر رامسر برسانید، می توانید در یکی از بهترین رستوران های شمال خوشمزه ترین اکبر جوجه ها را نوش جان کنید. اگر طرفدار غذاهای سنتی نیستید یا پس از چند روز از خوردن این غذاها خسته شدید و خواستید غذای متفاوتی را امتحان کنید، رستوران برگراد می تواند گزینه ای مناسب برای شما باشد. از میان محبوب ترین آن ها می توان به برگر که نان آن در همین رستوران پخته می شود اشاره کرد. رستوران شکم الملوک رشت به عنوان یکی از اعضای هتل ۵ ستاره کادوس، در شهر رشت برای خودش اسم و رسمی دست وپا کرده است. این رستوران با دکوراسیون رنگی و سنتی مانندی که دارد، فضای جذاب و پرانرژی را برای پذیرایی از مهمانانش درنظر گرفته است.
خورش انار مسما
آش دوغ در بیشتر شهرهای ترک زبان ایران طبخ می شود اما طرز تهیه این آش در قزوین با مناطق دیگر کمی فرق دارد. اگر دوست دارید یک تجربه متفاوت از غدا خوردن داشته باشید، در سفر به شیراز غذاهای سنتی این شهر را حتما امتحان کنید. کردستان به خاطر رواج دامداری و کشاورزی و شرایط اقلیمی خاص ، غذاهای محلی منحصربه فردی دارد که با مواد اولیه تازه و سبزیجات گیاهی تهیه می شوند. قیمه یزدی یکی از خورش های اصیل و خوشمزه یزد به حساب می آید که در اکثر رستوران های سنتی یزد می توانید آن را میل کنید و هر گردشگری حتما باید یک بار این غذا را امتحان کند. آش گیلدیک یا نسترن آشی یکی از اصلی ترین غذاهای محلی اردبیل است که در هیج شهر دیگر پیدایش نمی کنید. این کباب از ترکیب گوشت سردست گوسفندی، پیاز، نمک و فلفل تهیه می شود و طعم فوق العاده آن به خاطر کیفیت مرغوب گوشت و دقت و مهارت کبابپزهای بروجردی است.
چزنک رغو یک میان وعده خوشمزه است که مردم بروجرد برای خوش آمد گویی به میهمان طبخ می کنند و همچنین بسیار مقوی است. برای تهیه چزنک رغو بر روی نان فطیر داغ که خود پخته اند روغن محلی می ریزند و پس از سرد شدنش به آن پودر قند اضافه کرده و با خرما و شیره انگور سرو می کنند. یکی از این گیاهان کنگر است که بروجردی ها هم آن را با ماست سرو می کنند و هم با آن خورشت کنگر می پزند. جالب است بدانید که کنگری که بروجردی ها با آن غذا می پزند، منبعی غنی از پتاسیم است و به دلیل طبیعت گرم و خشکی که دارد آن را با ماست می خورند. کنگر ضد عفونی کننده، تب بر و هضم کننده غذا است که در تقویت دستگاه گوارش و قلب نیز کارایی دارد.