
بروزرسانی: 25 تیر 1404
طرز تهیه فسنجون مجلسی با مرغ، لعاب دار و خوشمزه برای ۴ نفر
طرز تهیه فسنجون مجلسی با مرغ، لعاب دار و خوشمزه برای ۴ نفر
جزء غذاهای مجلسی و اعیانی ایرانیها محسوب می شود که در مراسم یا پذیرایی های خاص طبخ می شود. خورش فسنجان را با مغز گردو و گاها پسته طبخ می کردند. به همراه رب انار، گیلک ها این خوراک را ترش طبخ می کنند با اضافه کردن رب انار ترش محلی که در دسترس دارند و از گوشت مرغابی داخل فسنجان استفاده می کنند.
- همچنین مراقب باشید پیاز داغ و زردچوبه شما نسوزد، زیرا باعث تلخ شدن خورشت می شود.
- بعد از حدود ۴۰ دقیقه رب انار و شکر را به فسنجون اضافه کنید تا خوب به خورد مواد رفته و مزه آن را لذیذ کند.
- قبل از اینکه\xa0طرز تهیه فسنجان با مرغ را براتون بنویسم، اول از همه میخوام، در مورد رازها و نکات خوشمزه شدن خورشت فسنجان براتون بنویسم تا حرفه ای تر خورشتتون رو درست کنید.
- بعد از تفت گردوها، اضافه کردن ۴ لیوان فرانسوی دسته دار آب سرد و چند تکه یخ به گردو در این مرحله هم برای به روغن افتادن آن و شوک وارد شدن به گردو مرسوم است.
- در اولین مرحله از طرز تهیه خورش فسنجون رشتی باید مقداری روغن در قابلمه بریزید.
در فصل بهار و تابستان که شکاری انجام نمی شود، مردم از گوشت بوقلمون یا مرغ استفاده می کنند. در صورتی که مرغ پخته؛ اما خورشت جا نیفتاده است، مرغ را درآورید و چند دقیقه قبل از سرو غذا، داخل خورشت بگذارید. بهتر است آن را در چند مرحله بریزید تا ترشی آن بیش از اندازه نشود.
آشپزی: طرز تهیه انواع خورشت مجلسی ایرانی.
شما نیز اگر دستور پخت متفاوتی برای خورشت فسنجان می شناسید لطفاً با ما در بخش نظرات به اشتراک بگذارید. برای تهیه فسنجان رشتی یا گیلانی معمولاً هم از مرغ استفاده می شود هم از اردک و مرغابی، اما به هر حال اکثر افراد ترجیح می دهند در تهیه فسنجان رشتی از مرغ استفاده شود. در طرز تهیه خورش فسنجان رشتی بهتر است از ران یا سینه مرغ همراه با استخوان استفاده کنید. توجه داشته باشید که برای تهیه این خورش نباید مرغ ها در غذا له شوند.
خورش فسنجان رشتی با اردک
سپس شعله گاز را کم کنید، درب قابلمه را روی آن بگذارید و اجازه دهید خورش به آرامی بپزد و فسنجان به روغن بیفتد. پس از اینکه آب جوش آمد حرارت را کم کنید و اجازه دهید به مدت ۲ – ۳ ساعت گردوها با آب بجوشد تا کاملاً به روغن بیافتد. در این صورت باید مرغ را با پیاز تفت بدهید و بعد همراه با رب انار و شکر به مخلوط گردو اضافه کنید. خورش فسنجون با مرغ یکی از لذیذترین و مجلسی ترین خورش های ایرانی البته بعد از قورمه سبزی است😋 که طرفداران بسیاری دارد. در ادامه طرز تهیه خورش فسنجان مجلسی که به سلطان خورش ها معروف است را خواهید دید.
هر ۱۵ دقیقه به خورشت سر بزنید تا اگر آبش کم بود، کمی آب سرد به آن اضافه کنید. در خورشت رو میذاریم و حرارت رو ملایم میکنیم تا روغن گردوها کاملا خارج شه و فسنجون غلیظ بشه و جا بیوفته. در این مرحله مرغ ها رو که از قبل با نمک و فلفل و زردچوبه مزه دار کردیم، توی روغن سرخ میکنیم و به فسنجان اضافه میکنیم. یه نکته مهم هم اینه که ترشی فسنجونتون رو اصلا توی این مرحله نچشید. یک ساعت دیگه هم که صبر کنیم، احساس میکنیم کمی داره غلیظ تر میشه به روغن میوفته.