بهترین غذاهای گیلان معرفی 10 غذای محبوب و معروف استان گیلان کایت
انتشار: آذر 17، 1401
بروزرسانی: 25 تیر 1404

بهترین غذاهای گیلان معرفی 10 غذای محبوب و معروف استان گیلان کایت

بهترین غذاهای گیلان معرفی 10 غذای محبوب و معروف استان گیلان کایت

سپس لوبیاهایی که از شب قبل خیس شده را با آب پخت تا نرم شوند. این غذای سنتی ایرانی بسیار پرطرفدار است و اغلب در تابستان برای رفع عطش استفاده می شود. اما گردشگران می گویند آب دوغ خیار غیر معمول ترین ترکیب را برای یک سوپ دارد و از آن خوششان نمی آید.

  • خورش قیمه نخود از غذاهای خوش طعم یزدی است که به جای لپه، از نخود در آن استفاده می شود.
  • دلیل آن هم این است که کیفیت غذاهای آن بسیار عالی، خوشمزه و لذیذ است و می توانید به همراه دوستان و خانواده یک روز را برای صرف نهار یا شام به آن مراجعه کنید.
  • خمیر آش گوشواره از آرد، تخم مرغ، آب و نمک تشکیل می شود و مواد میانی آن را از گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده، زردچوبه و نمک درست می کنند.

علاوه بر میوه های فصلی در خورشت از گوشت، پیاز، آب آلبالو، شکر، گوجه فرنگی و ادویه ها محلی نیز استفاده می گردد. طعم این خورشت محلی کرمانشاهی ترش و ملس است و در کنار برنجی که با روغن کرمانشاهی درست شده، سرو می شود. یکی از مشهورترین و  البته محبوب ترین سوغات کرمانشاه، نان برنجی است. نان برنجی را در بازار و کارگاه های شیرینی پزی های این شهر به صورت داغ و تازه می توانید تهیه کنید. در گذشته کرمانشاه در مسیر جاده ابریشم و البته راه کربلا قرار داشته، به همین دلیل مسافران زیادی از این شهر عبور می کردند. مردم کرمانشاه به فکر تهیه ماده ای افتادند که هم مقوی باشد و هم نیاز مسافران خسته را در مسیرهای طولانی پاسخگو باشد و ماندگاری بالایی داشته باشد.

انواع غذاهای دریایی از غذاهای ایرانی

قیمه نخود یزدی، رنگی زعفرانی دارد و در طرز تهیه آن معمولا رب گوجه فرنگی به کار نمی رود. این خورش با عطروبوی اشتهابرانگیز و ظاهر متفاوتش، گزینه ای عالی برای مجالس و مهمانی ها به شمار می رود. سپس آن را به مکعب های کوچک برش بزنید و با خرماها در یک قابلمه آب بریزید. عنکاس ها را برای ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بجوشانید تا نرم و خوش رنگ شوند.

انواع خورش های مازندرانی

پس از پخت کامل سیب زمینی ها، لوبیا و نخود پخته را به همراه رب گوجه فرنگی سرخ شده و مرزه خشک در سوپ بریزید و صبر کنید تا سوپ برای ۱۰ دقیقه دیگر بپزد و جا بیفتد. اگر احساس کردید که آب سوپ شما کم است، کمی آب جوش در مرحله افزودن حبوبات به سوپ اضافه کنید. یارما شورباسی را به همراه سبزی خوردن، نان تازه و دوغ سرو کنید.

میان وعده ها و دسرهای یزدی

غذاهای محلی این استان معمولا با نان محلی سرو می شوند و از میان آن ها می توان به شله ماسی، شله ماشکی، شله بادامی، کله جوشک، شله شیری، پلو یا آش کنگری، نان بلوط و غیره اشاره کرد. کلیدی ترین نکته برای تهیه یک دنده کباب خوشمزه، آبدار و مغزپخت شده، استفاده از حرارت ملایم و صبر و زمان زیاد است. پس اگر قصد دارید یک دنده کباب بی نقص در خانه درست کنید، یک روز آزاد را انتخاب کنید تا زمان کافی برای آشپزی در اختیار داشته باشید. دنده کباب را با برنج یا نان تازه، پیاز، نارنج، ماست و انواع سبزیجات به سر سفره بیاورید و مطمئن باشید که همه عاشق این غذا خواهند شد. برنج، گوشت، سبزی تازه و خشک (به غیر از شنبلیله)، ادویه ها (به غیر از هل)، نخود فرنگی، یک عدد پیاز رنده شده و سیر له شده را با هم در یک کاسه مخلوط کنید و خوب ورز دهید. سپس از آن ها گلوله هایی به اندازه گردو درست کنید و آن ها در یک قابلمه بچینید.